Is Een Ademworkshop Iets Voor Mij?

Geschreven door Jon op

May 18, 2022

Ontdek de kracht van je gecontroleerde ademhaling

Gecontroleerde ademhaling, of Breathwork (wat ik gebruik in mijn ademworkshops) wint snel aan populariteit, en dat is met een reden. Terwijl we automatisch en onbewust ademen, verandert het spel volledig wanneer we bewust controle nemen over dit proces. Mijn eerste kennismaking met deze techniek in 2017 was een openbaring, en sindsdien heeft het mijn kijk op het leven getransformeerd. Door de jaren heen heb ik diverse ademhalingstechnieken verkend en toegepast.

Wat mij vooral fascineerde was het inzicht dat mijn chronische hyperventilatie het resultaat was van langdurige stress en trauma's.

Wat is de kracht van Breathwork?

Als je soms het gevoel hebt dat je jezelf beperkt, jezelf onnodig dempt of lichamelijke ongemakken ervaart, kan het zijn dat je ademhaling niet optimaal is. Zelfs tijdens het schrijven van een uitdagende e-mail of in een stressvolle situatie kunnen we onbewust onze adem inhouden. We worden allemaal wel eens geconfronteerd met ingrijpende levensgebeurtenissen, of het nu gaat om een scheiding, het verlies van een geliefde of andere traumatische ervaringen. Deze kunnen resulteren in lichamelijke en geestelijke klachten zoals depressie, slaapstoornissen en chronische pijn.

Wat kun je verwachten van een ademworkshop?

  1. Herken en overwin fysieke blokkades door verhoogde zuurstofinname.
  2. Verwijder toxines efficiënter.
  3. Versterk je immuunsysteem.
  4. Verdiep de connectie met je innerlijke zelf.
  5. Begrijp dat een evenwichtige ademhaling net zo cruciaal is als een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.
  6. Een kalme ademhaling leidt tot een rustige geest.
  7. Door dagelijks bewust met je ademhaling te verbinden, word je alerter en ervaar je meer innerlijke vrede.

Oude wonden en trauma's kunnen ook worden aangepakt met Breathwork. Het kan je helpen om de nasleep van pijnlijke gebeurtenissen te verwerken, waardoor je mentale en fysieke welzijn verbetert.

Voel zelf het effect van Breathwork

Of je nu verlangt naar diepe ontspanning, je innerlijke zelf beter wilt begrijpen of simpelweg nieuwsgierig bent naar de ervaring, Breathwork heeft veel te bieden. Er zijn diverse technieken, zoals de Buteyko-methode, die focust op minimaal ademen via de neus, en de transformational breath-sessie, die diepe inademing via de mond stimuleert. En de verbonden ademhaling, waarbij je de in,- en uitademing aan elkaar koppelt. Belangrijk is om te onthouden dat elke techniek unieke voordelen heeft.

Ga jij mee naar het Barcelona Retreat in 2024?

Trek je terug in de serene natuur nabij Barcelona met het HoliHabits Retreat! Voor vrouwen die even aan de drukte willen ontsnappen: gun jezelf deze 5-daagse retraite met een programma vol diepgaande ademsessies, levensverrijkende workshops, en luxe faciliteiten zoals een sauna en zwembad - de ultieme reset. Boek in november en maak gebruik van onze early bird korting.

Meer informatie